Guidebook for Rome

Gabriella
Guidebook for Rome

Food Scene

This restaurant was originally in Orvieto and later moved to Rome. At their core is mix of roman cuisine with influence from the Umbria region.
39 persone del luogo consigliano
L'Asino D'Oro
73/74 Via del Boschetto
39 persone del luogo consigliano
This restaurant was originally in Orvieto and later moved to Rome. At their core is mix of roman cuisine with influence from the Umbria region.
relaxed and unassuming café, ideal for an afternoon espresso or gelato, facing the beautiful Piazza Madonna dei Monti.
30 persone del luogo consigliano
La bottega del caffè
5 Piazza della Madonna dei Monti
30 persone del luogo consigliano
relaxed and unassuming café, ideal for an afternoon espresso or gelato, facing the beautiful Piazza Madonna dei Monti.
Must try: Cannelloni al forno (tubular pasta baked with a meat filling and covered in tomato sauce), saltimbocca alla romana (veal, prosciutto and sage, rolled and cooked in dry white wine), and semifreddo al torroncino (frozen mousse with torrone flavor)
65 persone del luogo consigliano
La Taverna dei Fori Imperiali
9 Via della Madonna dei Monti
65 persone del luogo consigliano
Must try: Cannelloni al forno (tubular pasta baked with a meat filling and covered in tomato sauce), saltimbocca alla romana (veal, prosciutto and sage, rolled and cooked in dry white wine), and semifreddo al torroncino (frozen mousse with torrone flavor)
Must try: Bucatini amatriciana (Roman sauce with guanciale (cured pork cheek), pecorino cheese and tomato), and saltimbocca.
123 persone del luogo consigliano
Trattoria Monti
13 Via di S. Vito
123 persone del luogo consigliano
Must try: Bucatini amatriciana (Roman sauce with guanciale (cured pork cheek), pecorino cheese and tomato), and saltimbocca.
Old establishment with bread baked fresh daily. Must try: Pizza e ‘nduja (pizza with spicy sauce), tortino crema (chocolate cake), and confetture di visciole (sour cherry jam)
28 persone del luogo consigliano
Antico Forno Serpenti
122 Via dei Serpenti
28 persone del luogo consigliano
Old establishment with bread baked fresh daily. Must try: Pizza e ‘nduja (pizza with spicy sauce), tortino crema (chocolate cake), and confetture di visciole (sour cherry jam)
Wine Bar
160 persone del luogo consigliano
Ai Tre Scalini
251 Via Panisperna
160 persone del luogo consigliano
Wine Bar
Must try: Bucatini amatriciana (Roman sauce with guanciale (cured pork cheek), pecorino cheese and tomato), and saltimbocca.
12 persone del luogo consigliano
Hosteria La Vacca M'briaca
108 Via Urbana
12 persone del luogo consigliano
Must try: Bucatini amatriciana (Roman sauce with guanciale (cured pork cheek), pecorino cheese and tomato), and saltimbocca.

Shopping

One of the oldest ice cream makers in Rome, Giovanni Fassi features their famous "Riso" and "Nocciola" flavors.
226 persone del luogo consigliano
Gelateria Fassi
65-67 Via Principe Eugenio
226 persone del luogo consigliano
One of the oldest ice cream makers in Rome, Giovanni Fassi features their famous "Riso" and "Nocciola" flavors.

Everything Else

Panella is the ultimate bakery and offers a wide variety of bred products and pizzas
305 persone del luogo consigliano
Pasticceria Panificio Panella Roma
54 Via Merulana
305 persone del luogo consigliano
Panella is the ultimate bakery and offers a wide variety of bred products and pizzas
The Basilica di Santa Maria Maggiore is the largest Catholic Marian church in Rome
424 persone del luogo consigliano
Cappella Sistina di Santa Maria Maggiore
Piazza di Santa Maria Maggiore
424 persone del luogo consigliano
The Basilica di Santa Maria Maggiore is the largest Catholic Marian church in Rome

Drinks & Nightlife

28 persone del luogo consigliano
Al Vino Al Vino
19 Via dei Serpenti
28 persone del luogo consigliano
23 persone del luogo consigliano
Oppio Caffè
72 Via delle Terme di Tito
23 persone del luogo consigliano