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workshop

Slow Food - One and only 'Shio-Katsuo'

workshop

Slow Food - One and only 'Shio-Katsuo'

Durata
1.5 ore
Dimensioni del gruppo
Fino a 8 persone
Include
Cibo
Offerta in
Giapponese, Inglese
workshop

Slow Food - One and only 'Shio-Katsuo'

workshop

Slow Food - One and only 'Shio-Katsuo'

Durata
1.5 ore
Dimensioni del gruppo
Fino a 8 persone
Include
Cibo
Offerta in
Giapponese, Inglese

Cosa farete

You visit the studio that is making Shio-katsuo(bonito preserved in sait) and Katsuobushi(fermented dried bonito). The scent of Bonito is spreading in the factory. Tago area in Nishi-Izu town has more than 1300 years of history of processing bonito fish (katsuo). Katsuobushi (dried, smoked, fermented fillet of bonito fish) is the essential ingredient of Japanese cuisine used to make broth and it is the source of Umami flavor. It is said that Shio-katsuo is the origin of what Katsuobushi is now. In this area, there has been the traditional ritual of offering straw-decorated Shio-katsuo to home shrines in the New Year season. You learn the history of Shio-katsuo(Bonito Preserved in Salt) and katsuobushi(Fermented Dried Bonito) that manufacture by the same process in the Tago area from the old days and how the Japanese"dashi" food culture has been protected. And you visit inside the studio, you can watch the manufacture all of the processes. The family-owned studio is not wide. And you experience shaving the Fermented Dried Bonito with tools that have been used since ancient times and taste the bonito soup. We will give you so souvenir of the Dried Bonito!

Il tuo host

Slow Food Mt.Fuji

Slow Food Mt.Fuji

【HOST: YASU 】 I am the 5th generation of Kanesa Katsuobusi Co. and the representative of Slow Food Mt.Fuji. I am the only remaining producer of “Shio-katsuo”, which is registered on Slow Food Ark of Taste. Shio-katsuo (Bonito preserved in salt) is salted bonito fish preserve that is the original form of Katsuobushi, which is essential ingredient of Japanese cuisine. Also, I am the only one who has the skill of the straw decoration of the fish for new year festivities. I have been actively working to promote this local food culture by educating children, developing new recipes utilizing Shio-katsuo, joining food events nationally and internationally. 【HOST: Yuka/executive director】 I'm in charge of applying for and contacting experiences. Slow food Mt.Fuji introduces the rich food culture of the area receiving the blessings of nature.

In collaborazione con Slow Food

Questa esperienza è realizzata secondo i principi Slow Food, i quali garantiscono che sia deliziosa, socialmente responsabile ed ecologicamente sostenibile.

Slow Food è un'organizzazione mondiale che agisce in primo luogo a livello locale, fondata nel 1989 per prevenire la scomparsa di culture e tradizioni alimentari locali e contrastare l'ascesa della cultura del fast food. Sin dalla sua creazione, è cresciuta fino a diventare un movimento globale il cui scopo è quello di garantire che tutti possano accedere a un'alimentazione buona, pulita e giusta. Il tuo contributo, oltre a supportare l'host, aiuterà Slow Food a implementare progetti a livello mondiale per responsabilizzare le comunità locali, promuovere agricoltori e produttori artigianali e patrocinare orti scolastici e progetti didattici.

Questa è un'esperienza per il sociale, in cui il 100% dell'importo che paghi viene devoluto a Slow Food.

Che cosa è incluso

Cibo
・Factory tour ・Lecture about the history of Tago bushi (traditional method of katsuobushi making in the area) and Shio-katsuo…

Dove ti troverai

Tago area in Nishi-Izu town has more than 1300 years of history of processing bonito fish. Katsuobushi is the essential ingredient of Japanese cuisine used to make broth and it is the source of Umami flavour. It is said that Shio-katsuo is the origin of what katsuobushi is now. You will learn about the Shio-katsuo and katsuobushi manufacturing processes that have been communicated in this area, and you can tour the factory.

Disponibilità

Cosa tenere a mente

Termini di cancellazione

Per ottenere un rimborso totale, dovrai cancellare almeno 7 giorni prima della data fissata per l'inizio dell'esperienza o entro 24 ore dalla prenotazione.

Termini di comunicazione

Comunica sempre attraverso Airbnb. Per proteggere i tuoi pagamenti, non trasferire mai del denaro e non comunicare al di fuori del sito web o dell'app di Airbnb.

Requisiti degli ospiti

Possono partecipare fino a 8 ospiti di almeno 6 anni. Inoltre, i genitori possono portare figli di età inferiore a 2 anni.

Documento d'identità ufficiale

Dovrai scattare una foto che corrisponda a quella sul tuo documento d'identità, in modo che Airbnb possa confermare chi parteciperà all'esperienza. Dovrai farlo solo una volta.

Altri consigli

・If you wish to transfer by our car from Shuzenji Station to the "Kanesa Dried Bonito Store"(place of workshop), please inform us at the time of booking. ・We can't cope with allergies
Slow Food Mt.Fuji
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Nuova esperienza
A partire da 52€ a persona
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